Blue Mountains

Igår for jag, mamma och morfar på en heldags utflykt till "Blue Mountains". För att hinna med den tidiga bussen på morgonen så gick vi upp klockan 05.00, medans mamma gjorde frukost så försökte jag hinna chatta lite med Anna innan vi skulle ge oss iväg, men internet ville inte fungera den här gången.

När vi väl kommit på bussen så var första stoppet mot bergen "Featherdale Vildlife park", där fick vi klappa kängurus och koala björnar, se en krokodilshow och lyssna på pratglada pappegojor.


Bussen åkte senare vidare mot Blue Mountains och den vackra naturen. "Scenic world" som var själva huvudeventet på resan var riktigt fint, där åkte vi linbana mellan två berg och kikade in ett vackert vattenfall och bergformationen "Three sisters".



Idag har vi bara tagit det lugnt och imorrn som är morsan och morfars sista heldag här åker vi iväg till bondi beach för surfing och bad!

1 månad, 1 vecka och 1 dag kvar till thai ♥!!!


Duktiga pojkar och god mat!

Efter att ha vaknat med ett samtal med min Anna ♥ så var humöret på topp!

Efter samtalet gick vi till skolan där vi nu bara har en uppgift kvar att få tillbaka innan vi laddar batterierna med surfing inför tenta veckan! Uppgifterna jag fått tillbaka idag var både individuella och gruppuppgifter och är väldigt nöjd med resultatet!

Efter dom glada nyheterna från skolan gick vi tillbaka till lägenheten där mamma och morfar satt hungriga och väntade med nygräddade pannkakor. Var otroligt gott med pannkakor, dock hade vi en lång diskussion om vad det vi åt egentligen hette, framförallt var det toner från skellefteå som ville kalla det plättar, men enligt mig heter det tunnpannkaka. Vad säger ni?



Imorgon ska vi in till stan för att boka "Blue Mountains" och shoppa lite!

Fin middag!

Orkar knappt skriva nått, är så mätt nu att det är sjukt! Vi har varit på finmiddag idag och njutit av en massa gött! Mitt hår har blivit tillräckligt långt nu för att jag skulle ta modet till att pröva nått nytt, kommentera synpunkter ;)



På onsdag blir det "blue mountains", ser fint ut på bilderna och har hört mycket gott om stället så ska bli kul att se!

Äventyret fortsätter!

Igår var vi ute på val & delfinsafari! Var kul att se dom stora valarna på nära håll, men efter att ha försökt filma för mycket i början så slutade den trevliga resan med åksjuka för min del..

När vi väl var tillbaka på torra land fick morfar äntligen tag på en karta som han tyckte var bra! Vi tog en sväng förbi casinot för att kolla läget och njöt hela dagen av det härliga vädret!

Idag har vi varit och kollat in OS-byn och OS-arenan, var inget evenemang idag och det var helt livlöst på stället, men alltid kul att kika på hur det ser ut. För er som glömt var det OS här 2000 ;)

Bilder från akvariumet:


Från båtturen:



Nu ska jag sova, hade!

Taronga Zoo & Sydney Aquarium

Hej alla glada!
Idag har vi haft en liten vilodag här i Australien, inte gjort mycket produktivt alls! Men tidigare dagar har det hänt en hel del. I förrgår besökte vi Taronga Zoo vilket är ett jätte zoo här i Sydney, där såg vi allt från koala björnar till tigrar, såg 3 shower vilket gjorde Zoo:et riktigt prisvärt! Showerna som dom visade var en sälshow, en fågelshow och en spindelshow! Spindelshowen var mer en föreläsning än en show, och att sälar kunde göra massa roliga trick var kanske inget nytt, men jag blev riktigt imponerad över tricken som dom kunde få fåglarna att göra, riktigt kul att se!

Igår vandrade vi omkring på akvariumet. Som alla andra djurparker kan det bli ganska segt att gå omkring att titta på djur när inget händer, men när dom matade djuren live vart det dock en helt annan upplevelse! Att se en krokodil attackera så kraftfullt och aggressivt som den vi såg göra igår var riktigt kul att se!

Idag åt jag pannkaka igen vilket var lääänge sen! Imorrn är det dags för val & delfin safari ute i det stora havet, ska bli riktigt kul!

Bilder från "Taronga Zoo"



Bilder från akvariumet kommer imorrn, tar för lång tid att ladda upp bilder med det Australiensiska internetet!

Nu är det dags att sova, sov gott ! =)


Grattis på 22-års dagen hjärtat!!!

Idag fyller min underbara  flickvän Anna 22 år ♥!!!



Känns så jävla tråkigt att jag inte får träffa dig idag, saknar dig så mycket att det gör ont i kroppen
och kan inte beskriva med ord hur mycket du betyder för mig!

Hoppas du haft en underbar dag och fått en massa bra presenter!!!

Räknar ner dagarna tills vi får träffas igen ♥!!!

 


På äventyr i Sydney

Igår var det dags för äventyr i Sydney! Vi började dagens sighseeing med ett besök i Darling Harbour, där det första stoppet var marinmuseét. Efter att vi lärt oss varför "Darling Harbour" heter som det gör och annan historia så började vi vandra vidare för att se dom mest klassiska turistmålen, Harbour Bridge och Opera huset.

Efter att bara vandrat omkring hela förmiddagen så bestämde vi oss för att hitta på nått på eftermiddagen. Så vi åkte upp i "Sydney Tower" ett utkikstorn som är ca 260 meter högt, där hade vi planerat att eventuellt äta, dock var restaurangen på botten plan av någon skum anledning. Efter att ha fått se sydney från en annan vinkel så gick vi tillbaka mot Operan för att få i oss föda!

Restaurangen "Wolfies" , med utsikt över Operan och bron stog för maten och underhållningen. Där åt vi bland annat känguru, och en supertrevlig dag avslutades med en kaffekopp.

Nu har jag precis vaknat och vi ska snart iväg på nya äventyr.

Bilder från igår:

 Morfar var grinig på förmiddagen, men när han fick sin karta blev humöret på topp!
  


Nya gäster =)

Vet att det var ett bra tag sen jag uppdaterade bloggen men har varit mycket sista veckorna, och vädret har inte heller varit allt för tilltalande =(.

MEN! Idag lämnade jag in sista skoluppgiften och humöret är på topp, tenta perioden börjar för vår del den 11 november och sutar den 19, så före och efter dessa datum plockar jag ut välförtjänt vila =)!

Igår fick vi nya gäster till vår lägenhet, Mamma och Morfar kom äntligen hit efter en fyra dagars resa p.g.a massa strul. Känns jätte kul att ha fått hit dom och deras tajming är ju perfekt eftersom jag inte har någon skola under tiden dom är här så vi kommer ha tid till mycket bus.

Igår när dom landade fick vi några efterlängtade beställningar från Sverige, Ahlbäck fick sitt snus och jag fick ett kg svenskt godis, en kam, sockar och en slant från farmor ;) Men det finaste av allt var utan tvekan brevet från Anna ♥, jag älskar dig så jävla mycket och räknar ner dagarna till thailand, vill dit nu!!!

Idag tänkte jag att gästerna mina skulle få en lugn dag och afton för att stilla jetlag (dom verkar ha klarat sig ganska bra!). Éfter att jag gjort klart studierna för dagen så tog jag mor och morfar på en lättare promenad där vi bland annat passerade unniversitetet, tänkte att vi börjar med det tråkigaste =)! Imorgon drar vi in till Sydney på äventyr!


Har hört att du läser bloggen mormor! Riktigt kul att höra då jag inte har nån adress eller nått att
skicka brev till, du får gärna kommentera när du ser det här =)!

Hade Gött

RSS 2.0