Vinter 09

Idag var det inte mycket som stod på schemat, ingen skola, ingen utflykt, allt vi skulle göra var att gå och köpa böckerna till kurserna. Efter en efterlängtad sovmorgon då samtliga klev upp kring 11 (När vi har lektioner så börjar vi kl 10 vilket innebär att man senast måste vakna 9, usch ;P). Och efter en rejäl ägg och bacon frukost så gick vi vår lilla promenad till universitetet för att köpa 2 av 4 böcker, den ena var slut och den andra hade jag inte med pengar till.
När vi kom tillbaka till lägenheten så var det hög tid att njuta av den Australiensiska vintern medans den är här, Juli ska ju vara den kyligaste månaden på året här...



Ikväll kommer jag troligtvis att kunna prata med Anna via skype för första gången ♥! Och gumman som du ser på bilden så jobbar jag på min "Linne-revers bränna" ;). Senare ikväll kommer Cicci från Wollongong för att dricka en öl eller två, ett annat universitet som ligger en bit utanför sydney. Även Cicci är en Umeå student som är här på äventyr. Ska ut och ta en jogging tur nu, Bye!

Nää, nu tar vi helg!

En pigg och två slitna krigare vandrade till skolan, dom andra boysen drack lite av livets dryck igår medans jag själv stannade hemma och gjorde mitt bästa för att bli frisk. Det var dags för fjärde och sista skoldagen för den här veckan, och första dagen på fjärde och sista kursen "Quality Management". Den här kursen är den enda av dom 4 som vi kom in på, men inte fick någon plats till någon "tutorial" (typ lektion) skumt system när dom tar in mer folk än vad som är möjligt. Men efter att ha växlat några ord i halvtid med läraren som för övrigt var en super härlig gubbe som var hur lätt som helst att ha och göra med, så visade det sig att det här med att vi inte fått nån plats när vi försökt själva online inte skulle vara några som problem, utan bara att gå dit och skriva upp sig.

Efter skoldagens slut så gav vi löpningen ett nytt försök, och det går åt rätt håll! Känns så sjukt skönt att vi hittat vårt lilla löpområde, ca en km från lägenheten så finns det en gigantisk "Aussie Rules" (Australiensk typ på amrikansk fotboll) gräsyta som vi brukar springa till för att sedan ta några varv runt den. På tal om Aussie Rules så om jag tidigare tyckte att hockey var en tuff sport så har ögonen nu öppnats något, helt sjukt vilken sport, men kul att kolla på!

När benen var slut och huvet trött drog vi iväg till shopping centret "Westfield" för att köpa lite fett till kyl och frys. Nu tar vi helg, blir frysta bär och grädde nu! Hade gött


Snart frisk.. eller?

Onsdag morgon , dags för den tredje av fyra kurser, "International Marketing" en kurs som egentligen klassas som C-kurs men kommer få den tillgodoräknad som B kurs... när jag vaknade så drog jag mig lite extra för att gå upp och "snoozade" mig nästan förbi frukosten. På väg till skolan gick vi med Lina som även hon är en utbytes student från Umeå, och det första hon säger är att den här kursen kommer bli riktigt dryg. Då kändes det direkt att taggen försvann, men det som inte dödar det härdar!
Läraren verkade helt okej , den första av dom tre jag haft som INTE tyckte att det var okej att komma och gå som man ville till lektionen, skönt med nån rejäl! Och som allt annat universitetsplugg så tror jag att tiden kommer bara försvinna sen helt plötsligt är man klar och står där med godkänt eller mer så den här kursen ska nog funka den med.

När vi kom hem från unni fick jag en "laget-före-jaget" känsla , så gick ner till receptionen för att låna en dammsugare för att senare få lite ordning på lägenheten, märker att du inte är här och städar anna ;)! När lägenheten väl var ren så var taggen på att ta en springtur enorm, och jag kände mig betydligt piggare idag än tidigare dar. Så ombyte till träningskläder, joggingskorna på, knyta snörena sen bar det iväg. Mitt positiva humör försvann dock ganska snabbt då kroppen började strejka direkt, och efter ca 4 km så var jag tvungen att sluta löpa då jag kände att det stjälpte mer än det hjälpte. Så om jag tidigare tagit några trappsteg upp på "frisk-stegen" så tog jag nått litet steg tillbaka idag, men imorrn är det en ny dag =)!

Och till gårdagens lilla utmaning! Vad var det som fanns vid/på/bredvid trädet?
Den här lilla rackarna satt och njöt av skoldagen på universitetet

Vet att det var svårt att se på den andra bilden, men mitt på universitetet satt den här lilla färgklicken och njöt i trädet, kul att se! Nu ska jag gå och göra lite hamburgare! Cheers

Andra skoldagen!

Idag var det dags för skoldag nummer två, och kursen som väntade var "Corporate financial management". Så upp klockan åtta för att steka min ägg&bacon frukost för att sen i lugn och ro ta reda på hur schemat för dagen ser ut och ta reda på vars vi skulle gå osv. Vid halv tio tiden gick vi ut till det klarblåa vädret på väg till skolan. Trots all tid vi hade till att kolla upp saker och ting så började vi med ett typiskt nybörjar misstag, för det första gick vi in till fel kurs (var rätt sal men vi gick in i en annan klass, var lite tidiga) sen satt vi och inväntade lektionen som skulle börja kl 10. Men klockan han bli tio över, kvart över, 25 över, då kommer en liten tjej och berättar att den här typen av lektion till den här kursen inte börjar förän nästa vecka.. tabbe av oss!
Dock var det dags igen för föreläsning klockan 14.00, och nu var vi ute i god tid och på rätt plats, se bilderna =)


Efter föreläsningens slut som för övrigt leddes av en indie snubbe vars engelska inte direkt imponerade, så började vi vandra tillbaka till vår lya för att ladda om batterierna med lite pingis. På vägen hem så såg jag ett träd som jag tyckte var vackert, och efter att ha gått i fotoskola i över ett och ett halvt år hos min flickvän så har man ju lärt sig att man ska fota allt, och gärna 3000 gånger ;). När vi senare titta lite närmare såg vi nått man inte är van med i Sverige! Kolla om ni hittar nått på i eller runt om trädet. Så kommer förstoringen imorrn! Sista bilden är ett "in-action-kort" eller vad är det du brukar kalla dom anna ;)?



Första skoldagen!

Ställde klockan på 08.00 för att i lugn och ro göra mig i ordning för första skoldagen på UWS (University of Western Sydney). Med en förkylning som gått och fel håll och ett huvud som kände sig tungt så gav jag mig iväg mot universitetet. På schemat stod det "Managing and developing Careers" , vilket visade sig vara en kurs som troligtvis kommer klaras utand direkta svårigheter, det enda vi gjorde idag var att ställa oss själva frågan vad en karriär är =) Det här ska vara om mina beräkningar stämmer den absolut lugnaste kursen, vi får se om jag har rätt.

Ville ta lite bilder på första skoldan osv, men kände mig alldeles för hängig, var inte på nått foto humör, utan knappra piller humör =) Och dom som känner mig väl vet att jag inte knapprar i mig piller allt för gärna.

Imorgon är det en lite seriösare kurs på schemat, lovar att leverera bilder på hur allt ser ut då =)!
Nu ska jag fortsätta göra mitt bästa för att vara kry imorrn, hade!


Profiler!

Har snart varit här i två veckor och vi har under resans gång mött några riktigt lirare, här kommer topp 3 än så länge.

3.


Stephen Wales - mannen som aldrig slutar prata.
Har man börjat prata med Stephen , kommer man aldrig därifrån, mannens mun stängdes aldrig, man försökte få en syl i vädret och säga på ett artigt sätt "Tack för hjälpen, nu ska vi vidare" men det gick inte. Killen förklarade allt hur övertydligt och ur hur många synvinklar som helst. Vi träffade han för första gången på vandrarhemmet där han var typ vd, vi skulle köpa ett kort för att få tillgång till internet, men när Stephen började prata så slutade vi en timme senare om att "vissa byggnader är gamla , men inte england gamla".

2.


Namn okänt - Låtsas Brassen (längst till vänster)

I fredags var det dags för en liten välkomstfest för alla som bor i UWS village som student området så fint heter. Efter att vi grabbar förfestat lite i lägenheten så gick vi ut för att möta resten av universitets flocken. Jag som stolt Barca fan ser att en snubbe har en barcelona tröjja, snabbt är jag där föratt skåla om hur bra barcelona är. När Ahlbäck senare säger till killen att han är lik Alvés i Barca så blir killen helt lyrisk, var som att se ett barn träffa tomten, vi frågar vars killen är ifrån, snabbt svarar killen Brasilien. Berglund börjar fråga hans kompis om han också är från brasilien? Kompisen svarar, Njae är ifrån Pakistan , vem är ifrån brasilien? Berglund pekar på han i barca tröjjan, haha näe , säg inget till honom men han är ifrån saudiarabien. Låtsas brassen tar framförallt andra platsen för att han kompis sågade han direkt =)

1

Dan Snow - Unniversitetets partykung (längst till höger)
Man tror att ett så stort universitet som detta ändå är ska ha en party kung som liknar Stifler i American pie. Men inte sydney, väldigt svårt att förklara Dan Snow, men att det skulle vara en kille som han som var kung i byn trodde jag verkligen inte!


Annorlunda mot Sverige

Två saker som man inte är van med som är lite annorlunda mot sverige:

1. Kassören/Kassörskan plockar varorna. Det är inte som i sverige där man har ett rullband där man bara nöter av alla varorna för att kunden sedan ska betala och sen gå och packa sina varor så personen i kassan kan börja med ny kund. Nej här har dom rullband, men rullbandet slutar vid personen i kassan som sen packar dina varor (i ca 7000 påsar, inget dom direkt snålar på) sen får du betala och gå därifrån, service visst, men inte direkt effektivt.

2. Det kostar att tvätta! Visst är vanligt att man betalar för att tvätta i ganska många länder men är inget jag är van med, här kostar det ca 20 kr per maskin, och vill man använda torktumlare så får du lägga på 15 till.

Nånting som är mer likt än jag förväntade mig.

1. Maten, inte alls direkt stor skillnad på maten, köttfärs osv ser väldigt likt ut som maten hemma, dock är allt lite billigare =).


Minnen!


Turister som överskattar värmen!

Idag var tanken att gå upp tidigt, transportera sig till stranden för att sedan lära sig surfa, bada lite och förhoppningsvis få lite sol på den bleka hy man för tillfället bär! Solen lyste, molnen höll sig på avstånd och vi började röra oss med en tagg som var hög! När vi landar vid bondi beach och tittar ut över den underbara men dock nästan tomma stranden så känner vi att det är ju alldeles för kallt för att bada! Och det blåste så kallt att det var svårt att inte skaka av kyla, trots att man var torr. Och alla blickar vi fått på väg till stranden blev lite mer förstådda när vi väl kände av hur kallt det var, vi var bara 3 turister som totalt missberäknade hur varmt det skulle bli. Men om ca en månad räknar jag med att surfingen ska vara igång, och då spelar kylan ingen roll utan är det för kallt då så blir det våtdräkt! Dock måste jag säga att vågorna såg sjukt jävla lovande ut och tror att det kan bli en fantastisk surfing säsong =)!



Jag , lycklig som en 4:åring över att få se vatten igen =)!
Ska sova nu sov gott!

Kontaktuppgifter!

Märkte igår kväll när jag tänkte ringa hem till anna att det är åt helvette för dyrt att ha en svensk telefon här för länge, så idag har jag fixat ett australiensiskt telefon nummer för alla er som vill höra av er =)

Telefon nummer :+61411303326
Och för er som vill lägga ner lite mer energi och vill skicka brev osv kan posta till:

Christopher Jonsson
UWS Village Parramatt
University of Western Sydney
Locked Bag 1797
Penrith
NSW 2750
Australia


Spindel spindel del II

Fick en kommentar om jag hade nått foto på liket från gårdagen? Tyvärr! Dock efter att vi käkat frulle så började vi plojja lite grann med en boll, efter underbart spel så kom första felpassningen och bollen hamnade under soffan. Ahlbäck var snabbt där under och leta, och då ser han ett stort nät under soffan med nått som kan ha varit en spindel i det, usch!

 

Och några bilder från gårdagen:


Godmorgon

Idag är det fredag och dags för strandpremiär! Ska bli spännande att se bondi och jag är så jävla taggad på att pröva surfa, sägs att surfing är den svåraste av alla extremsporter så räknar med en hel del misslyckade försök från början. Vädret idag ser ut att bli soligt och vindstilla, så vågorna passar säckert en nybörjare. Det är ungefär 25-30 grader i solen här, men så fort solen försvinner så blir det småkyligt kring 15 grader, är ju ände deras absolut kyligaste tid just nu...

Nu ska jag gå och göra lite fruckost =) och jepp ska försöka börja om med LCHF, finns inte riktigt samma mat här och blir svårt om vi fortsätter äta så mycket ute som vi gjort , men vi får se hur det går. Har inte haft med mig kameran sista dagarna men ska byta bilder med dom andra grabbarna och lägga in lite bilder senare idag!

Hoppas ni får en toppen dag!

Spindel spindel...

Första spindelbesöket hade vi för 20 minuter sen, och satan vad det kliar överallt just nu! Satt och väntade på att min underbara flickvän skulle ha ätit klart hemma i sverige då berglund kommer in "Chrille , vi har lite ohyra att ta hand om, en spindel i köket". Fart i benen och innan jag visste ordet av det så stog jag i köket och spanade in vår första spindel i lägenheten. Och med tanke på att typ 90 av dom 100 mest giftiga spindlarna bor i här så blir man lite hispig!
Men efter ett tag hade vi lyckats ta ihjäl den och nu känns det som att nått kryper på en hela tiden. Usch!!!

Ändrade planer

Vaknade imorse och känd mig för första gången på länge riktigt utvilad! Fixade lite pyssel med kurserna på skolan sen var det dags att för första gången på två veckor laga frukost själv, och satan vad gott det var med riktig mat! Har tjuvats alldeles för mycket sista veckan med frukost på bland annat subway och donkan =). Efter det så var taggen på att fara ut till stranden och pröva surfa enorm, verkar vara så jävla roligt och sägs vara jätte bra träning! Men under frukostens gång gled mörkare och mörkare moln in och täckte den klarblåa himmel man blivit bortskämt van med sista tiden. Så stranden fick vänta till imorgon och den här dagen fick istället bli lite av en stadsvandrings dag.

Åkte in till stan kring ett tiden , började gå för att kika lite snabbt på operan, och då började även solen kika fram lite. Så vi bestämde oss för att gå till en liten restaurang som blivit lite av en favorit dom här dagarna, Living room, ligger ca 5 minuter från operan, har underbar utsikt och bra priser. Efter att ha hängt där ett tag så åkte vi tillbaka till vår lägenhet som absolut inte ser ut som en korridor på ålidhem =) och nu ska jag laga middag för första gången på två veckor, ska bli gott med hemmalagat!!

Saknar dig gumman!!

Installation

Vaknade 10 imorse lokal tid efter ca 6 timmars sömn efter gårdagens bravader. För igår var vi bara tvugna att fira att vi äntligen hade var sitt rum och skulle få slippa gå omkring med resväskorna överallt, så vi drog in till stan. Väl inne i stan mötte vi upp ett gäng riktigt trevliga irländare som vi träffade på vandrarhemmet. Efter lite lasagne på en restaurang vid "darling harbour" (Gillar verkligen namnet!) så fortsatte resan mot en pub där vi tillbringade resten av kvällen.



Den här dagen har vi storshoppat! Köpt allt från stekpannor till plastbestick, diskmedel till nötter. Nu ska jag äntligen få i mig lite mat, har knappt ätit idag! Imorrn blir det stranden och surfing , är sjukt laddad!


Never say good bye



Skynda dig att fixa skype gumman ♥

Första dagarna "down under" del II


Efter några dagar då vi bara gått runt och tittat på staden, tagit våra första Victoria Bitter´s (inhemsk öl som jag fick tjuvsmaka redan när vi hade bankfest med 6251 hemma hos mig, en av dom bättre ölen dom har här , kostar ca 30 kr för 375cl på krogen) så var det dags att rycka sig i kragen och börja göra nått vettigt, så vi gick ut på jakt efter en lägenhet.

Men innan vi började leta så gick på på världens största biograf, 30 meter hög och 40 meter bred bioduk (ca 8ggr en vanlig bio), helt sjukt jävla stort! Vi såg harry potter 6 och måste säga att det var den sämsta av dom...

Tillslut hade vi inget val utan började leta lägenhet. Vi mailade och ringde på alla lägenheter som vi ansåg ligga i rätt prisklass , vi fick komma och titta på en lägenhet på 18 våningen i ett jätte torn. Men ingen av mäklarna vi fick tag ville skriva på ett kontrakt kortare än ett halvår. Av dom vi inte fick tag på via telefon så svarade 5 av 6 med att man inte fick hyra om man inte hyrde i 6 månader. Så efter den långa resan , trött efter allt sökande, less på vandrarhemet så bestämde vi oss för att flytta in vid universitetet. Så blev till sist en korridor byggd januari 2009 med 6 rum i vår lägenhet, var av vi tre grabbar är dom enda som bor här, och förhoppningsvis fortsätter det så, isåfall kan familj och vänner få egna rum om dom kommer och hälsar på =)!
Så här ser student lägenheten ut:

Första dagarna "down under"

Efter att ha sovit första natten på Base, det omtalade och "award-winning hostel" (vandrarhemet som alla pratat om / böcker skrivit om, men som var sjukt överskattat på alla sätt, var känt för att vara prisvärt, men nu när man gått runt lite i stan så är jag inte beredd att hålla med! ) , så var det dags för första dagen på skolan. Värkar vara en mysig skola med bland annat en tennis och en basket plan. Första dagen bjöd på australiensk dans , musik , information om säkerhet både på och utanför campus, och till sist massa djur...


ödlan var cool men ormen var så jävla äcklig, speciellt när den börjar smygslicka en i örat!


Efter första dagen i skolan med fixande av pappersarbete osv så bestämde vi oss för att dag två utforska staden med en riktigt lång promenad. Och jag måste säga det, förstår att folk säger att det här är en av världens vackraste städer! Tror många inte riktigt fattar hur sjukt jävla vackert det är här nere, perfekt blandning på äldre fina byggnader och nya moderna skyskrapor! Går absolut inte att fånga på bild men gjorde några tappra försök.



är så sjukt trött nu, klockan här är mer än mitt i natten, sov gott på er så lovar jag att uppdatera bättre nu när jag har fast internet!

Sov gott!


Songbird



Du och jag Anna, du och jag! ♥

Äventyret har börjat - Australien!!!

Landade i Australien i torsdags natt efter en flygresa som gick betydligt bättre än väntat, trots det så började strulet redan på arlanda. Ahlbäck (Till vänster på första bilden nedan) fick frågan "Det verka vara nått strul med namnet på visumet!" Och jag hade packat med17 kilo övervikt..... Vilket egentligen kostat 500kr per kilo, men turen var på vår sida och varken visum eller för mycket packning var nått vi behövde bry oss om.
Har hört av nästan alla jag pratat med att flyga till thailand är ett helvette, när vi kom fram till thailand så hade vi halva resan kvar.. Men vår resa gick väldigt bra, troligtvis på grund av att vi drack en hel del på vägen till thailand, både för att sörja och för att hitta tagg.
Sydney Boys!

Efter flygresan så var det dags för den Australienska tullen som man hört sjukt mycket om, dom ska vara stenhårda, och dom är stenhårda. Varenda liten pryl ska kollas och självklart så började det strula lite här, mitt pass fungerade inte att skanna av nån anledning (nytt sedan maj) men efter några om och några men så tog dom mitt körkort och skannade det istället.


Efter att vi väl landat, klarat alla kontroller, fått med all packning så skulle vi ta taxi till stan där vi träffade världens skummaste taxi chaufför, vi förstod inte ett ord av vad han sa, han viste inte vad hostel var, så det slutade med att vi fick leta efter en karta och byta taxi bil. Men efter några om och några men kom vi fram till sydney och fick ta våra första steg i stan =)!


Nystart med Bloggandet!

Börjar om med bloggen nu när jag landat i landet "Down Under"
Har inte internet på heltid utan får betala för den tid jag vill sitta vid internet så blir nog inte så mycket bloggande från början, men lovar att jag ska dränka er i inlägg och bilder så fort jag har möjligheten till det!

Saknar dig hjärtat! Du betyder allt för mig! ♥

RSS 2.0