"Mid-semester break" sky´s the limit!

Efter att ha gjort bort större delen av skoltiden i Australien, så var det hög tid för Sydney pojkarna att plocka ut ett efterlängtat 12-dagars lov. Allt började i torsdags för 2 veckor sen då vi lämnade in den sista uppgiften i "Quality Management" , Ahlbäck hämtade flickvännen sin som kommit på besök, och vi åt upp resterna ur kylen.

Själva resan började med flyg till Brisbane, där tillbringade vi en natt innan Greyhound-bussen körde oss vidare till "Rainbow Beach". Väl där var det dags för en säkerhetsgenomgång innan vi dagen därpå fick ge oss iväg i våra hyrda fyrhjulsdrivna jeepar på världens största sandö, Fraser Island. Totalt var vi elva unga äventyrare som skulle kampa i två nätter på den omtalade ön, och gruppen vi fyra svenskar hamnade med var kanon!

Ön i sig var otroligt vacker, 10 mil lång strand, sjöar svåra att beskriva osv. Att få gå med Anna efter dom där stränderna hade varit att gå i himlen! Som tur är så kommer vi gå efter minst lika vackra stränder i 2 veckor i Thailand, inte så länge kvar, saknar dig gumman ♥! 

Efter Äventyret på Fraser Island var det dags för nästa resmål efter kusten, Byron Bay! Vi hade planer på att ta en natt i "Surfers Paradise" men efter att inte fått något vidare positivt intryck av stället så ansåg vi att det skulle kosta mer än det skulle ge.

Byron Bay är ett mysigt litet ställe med väldigt vackra stränder och har varit ett surfmekka sen 50 talet. Min surfingbräda fick dock stanna kvar i Sydney av praktiska skäl. Här öppnade vi med en dagstripp till Nimbin, vilket var ett väldigt speciellt ställe, tog väldigt kort tid innan första kakförsäljaren kom fram. Det halvskumma stället blev ännu skummare med hjälp av den väldigt ovanliga sandstormen som började i Sydney samma dag.

Efter Nimbin så var det dags för resans största höjdpunkt, nämligen sky-diving, 14000 feet, och över en minuts fritt fall! Här träffade vi bland annat profilen "California King" som gett oss en hel del skratt! Känslan att hoppa ur ett flygplan, flyga i en minut över stränderna är helt obeskrivlig, ska lätt göra det igen! Och för alla er som tänkt tanken att göra detsamma, gör det, rädslan att hoppa är värre än att hoppa! Kicken vi fick efter var enorm och firades med en hel dag i boysens tecken, god mat, en blev flera öl osv, bästa dagen på hela lovet!

Dagarna efter hoppet tillbringades på klassiskt semestervis, promenader i vacker natur, somna på stranden, glass i stora lass osv och efter 12 dagar återvände vi till parramatta och sydney.

Bilder från Fraser:
Fraser Island gängetSydney BoysenVraket på FraserParet

Nimbin:


Byron:
California KingBoysen påväg ner


Kommentarer
Postat av: Kaj partaj :P

Tjabba chrille! shit så härligt det ser ut att vara där borta på andra sidan jorden, är riktigt kul att få se och läsa lite om hur ni har det där. Längtar tills jag själv får åka dit, 15 januari bär det iväg jippie! :D:D

hoppas du har det toppen, ses till jul.

Ha det bäst!

2009-09-30 @ 17:03:12
Postat av: Sture

Nice hat! Har något liknande =)



Ha det kung

2009-10-14 @ 04:16:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0